Close

Sessies

Shiatsu & Chi Nei Tsang

“Alsof ik een goed gesprek heb gehad over de essentie van mijn leven”

Lees meer
Body Coaching

“Het voelde als thuiskomen”

Lees meer
Speciaal voor vrouwen

“Dat moment waarop ik zelf kon voelen hoeveel vitaliteit en levenslust er huist in mijn bekken zal ik nooit vergeten”

Lees meer

Shiatsu & Chi Nei Tsang

aanraking is een taal die via het lichaam met emoties communiceert

Shiatsu

Bij Shiatsu draait het om balans en eenheid. 

Als therapeut heb ik geleerd te werken vanuit mijn Hara, mijn buikcentrum. Daar is mijn balans, mijn vermogen om zonder oordeel krachtig en liefdevol aanwezig te zijn in de aanraking. Voor de ontvanger ontstaat zo een ruimte om te zinken in zijn eigen lijf. Vaak is dat het moment waarop iemand heelheid ervaart. En dat is de essentie van de behandeling!

Ik ben geschoold in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Essentie van een shiatsu behandeling is het herstellen van de balans van de Qi, de energie, in het lijf.  

Een mooie beeldende metafoor om de werking van shiatsu duidelijk te maken is die van de drooggevallen rivier en de vastgelopen boot. Het vastgelopen bootje is de klacht, lastig, zichtbaar, pijnlijk. Je kunt proberen het bootje weer vlot te trekken, de klacht aan te pakken. Maar als het water in de rivier onvoldoende is zal de boot snel weer vast lopen. 

Een shiatsu behandeling zal zich dus richten op het doen stijgen van het water, iemands vitaliteit, waardoor het bootje (de klacht) als vanzelf weer gaat varen.


Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang is een massage van de organen in buik en borstkas die je helpt alle input van de dag te verteren. 

Alles wat we eten, voelen, denken en mee maken op een dag moeten we verteren, omzetten in iets bruikbaars of loslaten als afval. Onze buik is de fysieke plek waar dit verteren plaats vindt. Het is ook het energie centrum waar we onze levensenergie bewaren, van waaruit we stevig in het leven kunnen staan en aanwezig kunnen zijn. Belangrijk dus dat dat verteren en loslaten goed verloopt.

Negatieve emoties, overwerk, stress, maar ook ongelukken, drugs, operaties, toxines, slechte voeding of een slechte lichaamshouding kunnen stagnaties en klachten veroorzaken. Vaak ontstaan deze in de de organen van onze buik en borstkas. En deze stagnaties belemmeren onze vitaliteit en levenskracht. 

Een Chi Nei Tsang massage ondersteunt het ontgiften van de organen en versterkt het vermogen van het lichaam om zichzelf te helen. De massage is diep, krachtig, soms gevoelig en tegelijk ook zacht. 

Effect van de behandeling is een gevoel van ruimte, helderheid en rust. Wanneer je werkt aan diepere levensthema’s is het aan te raden meerdere sessies te ontvangen. 

De oorsprong van Chi Nei Tsang ligt in het oude Taoïstische China. Tegenwoordig maakt Chi Nei Tsang onderdeel uit van de Universal Healing Tao waar meester Mantak Chia de grondlegger van is.

 

 

Praktisch

Zowel bij Shiatsu als bij Chi Nei Tsang draag je het liefst soepele kleding, om zo vrij mogelijk te kunnen bewegen. Bij een Chi Nei Tsang massage wordt de buik ontbloot omdat er met olie op de huid gewerkt wordt.

Het lichaam heeft na een massage vaak wat tijd nodig om te resetten. Hiervoor krijg je tips mee.

Plan een sessie

Body Coaching

voor mensen die willen leven vanuit hun eigen wijsheid en kracht

Met Body Coaching begeleid ik mensen die op zoek zijn naar hun eigen koers en ambitie, naar harmonie tussen werk en thuis, naar hun vuur en ondeugd, naar hun eigen sensualiteit, geluid en power, mensen die op zoek zijn naar een basis in zichzelf, op zoek naar……

Ik ga met je in gesprek en luister tussen de regels door, ik deel mijn observatie met je en stel je vragen die je naar je kern brengen. En ik nodig je uit op de fouton, dat is een shiatsu mat, of op de massage tafel. Door de aanraking wordt je je bewust van de wijsheid van je lijf, je leert ernaar luisteren en (her)vindt er je thuis en vertrouwen. 

 


 

Je werkt op vier niveaus aan het creëren van een stevige basis en een helder kompas. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel leer je jezelf openen, vrij maken van belemmeringen en vitaliseren. 

Door te luisteren naar de wijsheid die in je is leer je de natuurlijke flow van je leven te herkennen en volgen. Dat maakt je leven lichter, kleurrijker, speelser, echter, en van jou!

Body Coaching is een traject van in totaal 8 sessies. We plannen de sessies met een frequentie van twee weken na elkaar. In de tussenliggende tijd kun je met de inzichten en oefeningen aan de slag. 
 

Plan een traject

Speciaal voor Vrouwen

een vrouw die leeft vanuit haar bekken straalt

Iedere vrouw draagt een unieke bron van vitaliteit in zich. Dit is onze thuisplek, waar we kunnen herbronnen, waar diepe en oude wijsheid is, waar we de antwoorden op onze levensvragen kunnen vinden. Het staat voor onze kracht om ontvankelijk te zijn, om leven te creëren. Fysiek is dit de baarmoeder, maar ook zonder het fysieke orgaan hebben vrouwen deze kracht, wijsheid en energie in zich. 

Voor veel vrouwen is deze plek niet meer vanzelfsprekend vertrouwd en veilig. Ze zijn de connectie met deze bron verloren wat zich uit in allerlei klachten zowel fysiek als mentaal emotioneel. Omdat het zo ongelooflijk waardevol is wanneer je thuis bent in je bekken besteed ik in sessies met vrouwen altijd aandacht aan deze bron. Plan een sessie

Een massage van buik en bekken brengt de levensstroom weer op gang. Soms zijn er eerst tranen, het smelt water waarmee pijn en trauma’s oplossen. Ik leer vrouwen hoe ze zelf thuis met massage, adem of het yoni ei hun eigen bekken kunnen ontspannen en vitaliseren. 


Een vrouw die, na een aantal sessies, weer thuis is in haar bekken straalt van binnen uit. Haar ogen en huid glanzen, ze bruist van energie, ze ziet helder waar haar aandacht naar toe moet en waar niet. Ze staat open voor het leven en creëert vanuit haar eigen wijsheid.