Close

Workshops

Nurse Talk

De meest directe vorm van communicatie is aanraking, het geeft ons een diep gevoel van steun en geborgenheid. Hoe zou het zijn wanneer jij, als verpleegkundige je daar vertrouwd mee voelt en en elke aanraking is als een Tiny Act of Loving Kindness – Nurse TALK


In deze workshop maken we aanraken letterlijk en figuurlijk tastbaar. Wat kun jij bieden met je handen, waardoor de patiënt zich lichamelijk maar ook emotioneel kan ontspannen. Hoe kun jij warm en liefdevol aanraken, zonder in verwarring te komen over de vraag of het wel mag en kan.

Aanraken, niet als techniek of trucje, maar als een heel natuurlijk gegeven dat jij als verpleegkundige bewust inzet tijdens een wasbeurt, het inbrengen van een infuus, of tijdens een gesprek.

Nurse TALK, communicatie met je handen als Tiny Acts of Loving Kindness.

Simply Be - as a Woman

Soms lukt het niet om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Je werk, het huishouden, de kinderen. Je vriendinnen, ouders, sport. Je partner en als je in de spiegel kijkt ook nog jezelf.

Hoe ik dat zelf doe? Ik heb in de Shiatsu en het Taoisme prachtige oefeningen en kleine rituelen geleerd die ik kan in passen in de dag. Momenten van rust en bezinning, die me helpen zinken in mijn lijf. Diep in die basis van het bekken vind ik mijn essentie en eigen wijsheid. Het geeft helderheid en zachtheid voor mezelf. En het in de lucht houden van al die ballen wordt er eenvoudiger door.

Wil jij ook meer weten over die oefeningen en kleine rituelen? Kom dan naar de avond SIMPLY BE – AS A WOMAN.